Teamontwikkeling

Beter samenwerken als team

“Stel je voor, je bevindt je in een gezelschap dat elkaars kwaliteiten benut, uit eigen beweging"

Een team is een samenspel tussen verschillende spelers. Een goed team haalt met plezier betere resultaten. Iedereen kent de spelregels en weet dat samenwerken essentieel is binnen het team. 

Teams zetten organisatiedoelstellingen om in concrete resultaten. Ook al zijn je persoonlijke kwaliteiten nog zo goed, dat betekent niet altijd dat de gezamenlijke resultaten van de grond komen. Inzicht in elkaars kwaliteiten en rollen leidt tot betere samenwerking. Goede communicatie, juiste taakverdeling en het managen van verwachtingen zijn daarbij cruciaal. 

Hoe maak je optimaal gebruik van wat ieder heeft in te brengen? Hoe zorg je dat teamleden elkaar versterken en samen in actie komen? We helpen je om in jouw organisatie het beste uit je team te halen! 

Wat gaan we doen?

We gaan aan de slag met methodes die bij jouw team passen om niet-werkende patronen van het team bloot te leggen en weer in ‘flow’ te raken. We kijken naar de samenstelling en naar hoe je constructief om kunt gaan met conflicten of miscommunicatie. Belangrijk daarbij is dat iedereen elkaars kwaliteiten en vaardigheden waardeert.

Waar werken we naartoe?

Elke vraag en uitdaging is natuurlijk anders. Dat begrijpen we. Maar wat de aanpak ook is, we streven ernaar dat je aan het eind kan zeggen: hier worden we beter van als team.

• Er is een goede analyse van de ontwikkelfase van het team en wat er nodig is om verder te komen

• Iedereen kent en benut elkaars kwaliteiten optimaal

• De rollen en taakverdeling zijn (weer) helder bieden een goede basis voor soepel samenwerken

• Onuitgesproken verwachtingen zijn gedeeld en het team kan (weer) constructief het conflict met elkaar aangaan

• Het vertrouwen is waar nodig hersteld en er is meer onderling begrip en waardering

Onze werkwijze

Wij geloven graag dat je het kunt, ook al heb je het nog nooit gedaan. We stimuleren om het experiment aan te gaan en verschillende scenario’s uit te proberen. Daarbij nemen we vertrouwen en veiligheid heel serieus, daar gaan mensen echt een contract met ons over aan. 

Elke vraag geeft een unieke aanpak. Samen aan tafel bepalen we wat echt nodig is. Geen enkele training of coaching programma is hetzelfde, omdat het verhaal van de deelnemer(s) anders is en de organisatie andere dingen vraagt. 

Onze programma’s zijn praktisch, met eigen cases en praktijkvoorbeelden, zodat de herkenbaarheid groot is. We creëren altijd beweging die standhoudt, want we steken veel energie in borging en het waarmaken van intenties. 

Al onze programma’s zijn er zowel voor groepen als in een individuele coaching variant. In het Engels of Nederlands, fysiek of online. 

Wil je meer informatie over deze training en/of je specifieke verlangen aan ons voorleggen?