Onze Werkwijze

Onze aanpak

Elke vraag verdient
zijn eigen aanpak

Elke vraag geeft een unieke aanpak. Samen aan tafel bepalen we wat echt nodig is. Geen enkele training of coaching programma is hetzelfde, omdat het verhaal van de deelnemer(s) anders is en de organisatie andere dingen vraagt. Hoe we werken en wat je kunt verwachten beschrijven we in onderstaande stappen: hoe komen we tot de juiste training tot hoe zorgen we dat het resultaat ook echt effect blijft hebben. 

1 1
2 2
3 3
4 4
5 5
6 6

Doelen stellen: Wat is de wens?
We starten met een verkennend intakegesprek. Waar zit de wens en de urgentie? Welk contract maken we met elkaar? Bij coaching gebruiken we de ‘coaching monitor’ om het resultaat te monitoren.

Programma ontwikkelen: Wat is er nodig?
Het programma ontwikkelen we op basis van wat is er nodig is om succes te realiseren. Natuurlijk in overleg de opdrachtgever.

Sessie: Krachtige leerinterventies, coaching of training
De leersessies, coaching of training zijn krachtig, inspirerend en dagen uit. We richten ons op ervaringsgericht leren. De tijdsduur is afhankelijk van wat nodig is of wat kan.

Vertaling naar de praktijk: Hoe zetten we door?
Natuurlijk zijn er opdrachten voor in de praktijk en monitoren we voortgang, maar we gaan ook aan de slag met buddy’s, intervisiegroepen en coaching op de werkplek. Door de coach/trainer, de eigen leidinggevende of mentor.

Borging: Elkaar scherp houden en ontwikkelen.
Met instrumenten als bijvoorbeeld de ‘Intention Circle’ of een online platform om doelen ‘top of mind’ te houden en feedback te blijven organiseren.

Evaluatie: Hoe gaat het nu?

Evaluatie en opvolging na bijvoorbeeld een half jaar waarin we nog eens ‘het net ophalen’ en spreken over hoe zetten we door?

Op basis van vertrouwen

We gaan het samen aan

Vertrouwen en veiligheid nemen we heel serieus bij Senaro, daar ga je echt een contract met ons over aan. We zorgen voor rake én respectvolle feedback en richten ons vooral op bijleren, niet op afleren.
We nodigen je uit de grens van je vaardigheden en talenten te verkennen én over te steken.

Maatwerk

Internationaal

Veilig & Vertrouwd

Theorieën en modellen

Toegepaste wetenschap

Vanuit kennis, ervaring en vooral praktijk kiezen we bij Senaro voor het gebruik van theorieën en modellen
die perfect aansluiten bij hetgeen dat nodig is en die zichzelf hierin al veelvoudig hebben bewezen. Van onderstaande theorieën
en modellen maken we nu al gretig gebruik, maar we zijn continue in ontwikkeling: daar houden we van.

Rationele Effectiviteit Theorie
- RET -

Een methode om belemmerende ideeën onder de loep te nemen en aan de realiteit te toetsen in plaats van ze als vanzelfsprekend aan te nemen. Door zijn nuchtere, didactische benadering spreekt de RET mensen in organisaties heel gemakkelijk aan.

Neuro Linguïstisch Programmeren
- NLP -

Ontstaan als een model voor communicatie en het veranderen van de innerlijke ervaring. NLP helpt mensen om de wisselwerking tussen gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen te herkennen en die zo te veranderen dat ze hun potentieel tot bloei kunnen brengen.

Integral Eye Movement Therapy
- IEMT -

De ogen laten bewegen om nieuwe verbindingen in de hersenen te maken en zo gevoelsmatige sensaties te verminderen of te laten verdwijnen. Deze methode heeft de reputatie om snel en blijvende resultaten te creëren als het gaat om klachten zoals angst, fobie en onverklaarbare emotionaliteit.

Intention
Circle

Een Intention Circle is een praktische werkvorm die voorkomt dat mensen terugvallen in oude patronen. Een deelnemer brengt zijn intentie in. Anderen checken – ieder voor zich – of de intentie voldoende ROND is (Realistisch, Overtuigend, Noodzakelijk & Duurzaam). Het werkt als een spiegel, een vergrootglas en snelkookpan tegelijk. Het resultaat is dat nieuw gedrag ook daadwerkelijk beklijft.

Wandel coaching

Bij wandel coaching kies je zelf de natuurplek waar we gaan lopen. Al rustig wandelend brengt de natuur je meer in contact met jezelf; door de fysieke beweging kom je mentaal in beweging. Je krijgt rust in je hoofd, waardoor je beter in staat bent om keuzes te maken.
De coach spiegelt, reflecteert en confronteert als het nodig is. Soms kijken we terug, om vervolgens vooruit te komen.

Coaching monitor

De Coaching Monitor is een door NOBCO (Nederlandse Orde van Beroeps Coaches) ontwikkeld evaluatie-instrument. Hiermee krijgen coaches, coachees & opdrachtgevers meer inzicht in de effectiviteit van coachtrajecten. Het is een gebruikersvriendelijke tool om coachtrajecten te evalueren.
onze trainers

Ieder zijn eigen kracht

We zijn een team van creatieve mensen die kunnen improviseren. We werken het liefst met klanten die willen leren en begrijpen, die een doel voor ogen hebben én die niet schromen ons ook uit te dagen. We zijn mensen met pure beleving en zijn altijd onszelf in alles wat we doen. We zijn een beetje eigenwijs en wandelen graag op on-uitgestippelde routes.

Benieuwd welke aanpak
voor jou werkt?