Persoonlijk leiderschap

Je kunt niet meer worden dan jezelf,
maar je kunt wel meer jezelf worden

“Stel je voor dat je het maximale
uit jezelf haalt!"

Wil jij de leiding over je eigen leven? Welke gedragspatronen helpen je en welke staan in de weg om je eigen koers te varen? Ontdek hoe je patronen voor je kunt laten werken. Je leert bewuste keuzes te maken vanuit je waarden en kwaliteiten. Je werkt aan verandering in hoe jij leiding geeft aan jezelf en daarmee aan anderen. 

Met de volgende onderwerpen gaan we aan de slag.

Persoonlijkheid assessment:
• Met de Birkman methode

Ken jezelf en de ander: 
• Inzicht in leren en leerstijlen. Inzicht in gedragspatronen en persoonlijkheid van jezelf en anderen. Principes van persoonlijk leiderschap, zelfsturing en eigenaarschap. Kwaliteiten en valkuilen. Logische niveaus van verandering (een wandeling).

Beïnvloeden en communicatie: 
• Effectief beïnvloeden en empathisch luisteren. Interculturele communicatie. Omgaan met weerstand. Omgaan met belemmerende gedachten. Schakelen in communicatieniveaus. Intercollegiale coaching en intervisiemethodes. Simulaties met trainingsacteur.

Ontwikkeling van anderen; situationeel leidinggeven en coachen:
• Uitgangspunten en spelregels van resultaatgericht ontwikkelen. Situationeel leidinggeven. Coachen in theorie en praktijk.

Conflictmanagement en onderhandelen:
• Conflictmanagement en onderhandelvaardigheid. Oefenen van lastige cases. Waardering en wensen uitspreken naar elkaar.

Intention Circles:
• Afsluitende sessie waarin we leerintenties inbedden en verankeren. We borgen dat na het traject deelnemers bezig blijven met de gestelde leerdoelen.

Waar werken we naartoe?

Elke vraag en uitdaging is natuurlijk anders. Dat begrijpen we. Maar wat de aanpak ook is, we streven ernaar dat je aan het eind kan zeggen: dit is de persoon die ik ben en wil zijn.

• Je kunt een team ondersteunen in de dagelijkse activiteiten en geeft situationeel leiding
• Je begrijpt wat jou en andere mensen drijft en je kunt jezelf en anderen geven wat nodig is om te excelleren
• Je hebt natuurlijk overwicht en krijgt mensen mee

• Je bent zelfbewust en kent je sterktes en zwaktes
• Je kunt beter omgaan met persoonlijke valkuilen
• Je hebt een dieper inzicht in jouw persoonlijk leiderschap

 

De ideale aanpak

In de meest uitgebreide vorm duurt dit programma een half jaar. Met 5 training modules van 2 dagen, een individuele intake en kick-off met de groep. Met buddy groepjes en een intervisiegroep. In deze vorm mogen we dit programma al vele jaren een paar keer per jaar uitvoeren voor Nedap in Groenlo.

Onze werkwijze

Wij geloven graag dat je het kunt, ook al heb je het nog nooit gedaan. We stimuleren om het experiment aan te gaan en verschillende scenario’s uit te proberen. Daarbij nemen we vertrouwen en veiligheid heel serieus, daar gaan mensen echt een contract met ons over aan. 

Elke vraag geeft een unieke aanpak. Samen aan tafel bepalen we wat echt nodig is. Geen enkele training of coaching programma is hetzelfde, omdat het verhaal van de deelnemer(s) anders is en de organisatie andere dingen vraagt. 

Onze programma’s zijn praktisch, met eigen cases en praktijkvoorbeelden, zodat de herkenbaarheid groot is. We creëren altijd beweging die standhoudt, want we steken veel energie in borging en het waarmaken van intenties. 

Al onze programma’s zijn er zowel voor groepen als in een individuele coaching variant. In het Engels of Nederlands, fysiek of online. 

Wil je meer informatie over deze training en/of je specifieke verlangen aan ons voorleggen?