Improviseren als een keuze

Het gaat nooit zoals gepland!

“Stel je voor dat je kan improviseren op elk moment."

Onzekere tijden, onvoorziene omstandigheden, scenario’s die niet meer kloppen, collega’s en klanten die niet meer reageren zoals je zou verwachten.

Dit is het moment waarop je je improvisatietalent hard nodig hebt. Als je goed kunt improviseren, vergroot je je comfortzone, kun je sneller en flexibeler inspelen op je omgeving, verbeteren je teamwerk en je communicatievaardigheid, wordt je werk leuker en versterk je het vertrouwen in jezelf. En, het is te leren.

Tijdens deze workshop van drie losse dagdelen spelen we games aan de hand van deze vijf basis principes

• Zeg ‘ ja, en’ in plaats van ‘ja, maar…’, accepteer het aanbod en vul aan.
• Plan niet, leer zien wat er hier-en- nu gebeurt en reageer. 
• Zoek het gevaar op , durf fouten te maken, te falen…
• Laat de ander schitteren, bezorg elkaar een goede tijd…
• Gebruik de kracht van humor, relativeer…

Aanpak

De trainer improviseert tijdens de trainingen, zo zorgt hij er voor dat ieder onderdeel altijd aansluit bij de leerbehoefte van de deelnemers. Zo train je je improvisatie vermogen, wendbaar te handelen, je oordeel uit te stellen en te bouwen op ideeën van anderen. 

Als team kun je deze workshop inzetten bij het beantwoorden van vragen als, hoe kunnen we ruimte maken bij onze vakmensen voor meer pro activiteit en experimenten? Er is voldoende tijd voor reflectie over wat er gebeurt met jouw mindset tijdens het improviseren. Wat leer je over jouw persoonlijk leiderschap en het managen van je taken?

Na afloop ben je direct zelf in staat de nieuwe inzichten toe te passen.

Onze werkwijze

Wij geloven graag dat je het kunt, ook al heb je het nog nooit gedaan. We stimuleren om het experiment aan te gaan en verschillende scenario’s uit te proberen. Daarbij nemen we vertrouwen en veiligheid heel serieus, daar gaan mensen echt een contract met ons over aan. 

Elke vraag geeft een unieke aanpak. Samen aan tafel bepalen we wat echt nodig is. Geen enkele training of coaching programma is hetzelfde, omdat het verhaal van de deelnemer(s) anders is en de organisatie andere dingen vraagt. 

Onze programma’s zijn praktisch, met eigen cases en praktijkvoorbeelden, zodat de herkenbaarheid groot is. We creëren altijd beweging die standhoudt, want we steken veel energie in borging en het waarmaken van intenties. 

Al onze programma’s zijn er zowel voor groepen als in een individuele coaching variant. In het Engels of Nederlands, fysiek of online. 

Wil je meer informatie over deze training en/of je specifieke verlangen aan ons voorleggen?