Creatief denken

Train je brein om OPA te trotseren

“Stel je voor dat je echt creatief bent in je denken en ook nog kunt sturen op rendement"

Als je regelmatig het gevoel hebt dat problemen slimmer opgelost kunnen worden, is een training Creatief Denken wat voor jou. Als je het moeilijk vindt om af te wijken van de gebaande paden, als je wilt leren ‘outside the box’ te denken en leren hoe je tot innovatieve ideeën komt. En hoe je jouw collega’s bij je ideeën betrekt.

Met de volgende onderwerpen gaan we aan de slag.

Wat zijn de speelregels van creatief denken (de paradox van regels zonder regels)
• Spelen met associaties en perspectiefwisselingen
• Verrassende en inspirerende werkvormen om creatief te denken
• Belemmerende overtuigingen die creatief denken in de weg staan
• Eigen casuïstiek

Waar werken we naartoe?

Elke vraag en uitdaging is natuurlijk anders. Dat begrijpen we. Maar wat de aanpak ook is, we streven ernaar dat je aan het eind kan zeggen: dit biedt andere perspectieven.

• Je hebt inzicht in hoe creatief denken werkt
• Je kunt makkelijker buiten de gebaande paden denken, vrij van OPA (oordelen, patronen en angst)
• Je hebt nieuwe ideeën voor je eigen casuïstiek

• Je kunt jezelf en anderen verleiden om het echt anders aan te pakken
• Je bent daadwerkelijk creatiever in je denken
• Je hebt een toolbox aan creatief denken technieken

Aanpak

Het programma en de tijdsduur is variabel. Van één dag tot drie dagen. Met een persoonlijk gesprek met de opdrachtgever en eventueel een groepsintake.

testimonial icon

Microsoft

Customer

“Robert gave us a training in Creative Thinking. It was an extremely good training due to the combination of concrete tools to improve creative thinking, learning on the job and very personal and out-of-the-box coaching by Robert. To everyone who would like to boost his/her creative thinking, I would recommend Robert and his training.”

Onze werkwijze

Wij geloven graag dat je het kunt, ook al heb je het nog nooit gedaan. We stimuleren om het experiment aan te gaan en verschillende scenario’s uit te proberen. Daarbij nemen we vertrouwen en veiligheid heel serieus, daar gaan mensen echt een contract met ons over aan. 

Elke vraag geeft een unieke aanpak. Samen aan tafel bepalen we wat echt nodig is. Geen enkele training of coaching programma is hetzelfde, omdat het verhaal van de deelnemer(s) anders is en de organisatie andere dingen vraagt. 

Onze programma’s zijn praktisch, met eigen cases en praktijkvoorbeelden, zodat de herkenbaarheid groot is. We creëren altijd beweging die standhoudt, want we steken veel energie in borging en het waarmaken van intenties. 

Al onze programma’s zijn er zowel voor groepen als in een individuele coaching variant. In het Engels of Nederlands, fysiek of online. 

Wil je meer informatie over deze training en/of je specifieke verlangen aan ons voorleggen?