Culturele diversiteit

Celebrating diversity

“Stel je voor dat samenwerken met mensen uit
andere culturen echt soepel gaat!"

Veel organisaties worstelen met de vraag: “hoe werken we effectief over de grens en in multiculturele teams?” Een terechte vraag, want als je culturele diversiteit negeert, leidt dit tot frustratie, miscommunicatie en wantrouwen. Maar hoe ontwikkel je culturele sensitiviteit en hoe verbeter je interculturele communicatie? 

We leren je wat cultuur is en hoe waarden daar een essentiële rol in spelen. Je krijgt meer begrip voor ‘anders zijn’ en verbreedt je zicht op een diverse en inclusieve samenleving. Hoe ga jij om met een ‘cultuurschok’ en wat is ‘unconscious bias’ eigenlijk? Op een speelse manier werk je met je collega’s aan meer begrip en vertrouwen. Met natuurlijk ook concrete verbeteracties als resultaat. 

Onze aanpak

• Een workshop van één of twee dagen
• Bij voorkeur met een follow up na een aantal weken
• We zijn ‘licensed partner’ voor het Richard Lewis model. Een bijzonder inzichtelijk model voor het begrijpen van culturele diversiteit. 

Waar werken we naartoe?

Elke vraag en uitdaging is natuurlijk anders. Dat begrijpen we. Maar wat de aanpak ook is, we streven ernaar dat je aan het eind kan zeggen: hier kunnen we mee aan de slag.

• Je kunt beter samenwerken met mensen die ‘anders’ zijn
• Je bent beter in staat om je eigen cultuur en die van een ander te begrijpen

• Je omarmt diversiteit makkelijker en realiseert je hoe rijk verscheidenheid is

Onze werkwijze

Wij geloven graag dat je het kunt, ook al heb je het nog nooit gedaan. We stimuleren om het experiment aan te gaan en verschillende scenario’s uit te proberen. Daarbij nemen we vertrouwen en veiligheid heel serieus, daar gaan mensen echt een contract met ons over aan. 

Elke vraag geeft een unieke aanpak. Samen aan tafel bepalen we wat echt nodig is. Geen enkele training of coaching programma is hetzelfde, omdat het verhaal van de deelnemer(s) anders is en de organisatie andere dingen vraagt. 

Onze programma’s zijn praktisch, met eigen cases en praktijkvoorbeelden, zodat de herkenbaarheid groot is. We creëren altijd beweging die standhoudt, want we steken veel energie in borging en het waarmaken van intenties. 

Al onze programma’s zijn er zowel voor groepen als in een individuele coaching variant. In het Engels of Nederlands, fysiek of online. 

Vraag een gratis demo aan voor een handige zelfscan en toegang tot een database met bijzonder waardevolle cultuurinformatie over meer dan 80 landen. Vergelijk jezelf met een specifieke cultuur en bepaal in hoeverre je matcht of botst met die cultuur.